Njuta av Semlor

Dags för Semla!
Älskar Semlor, årets modell blev hemgjord,
och för en gång skull riktigt lyckad.

Härliga minnen!

När jag i småskolan i mitten på 70-talet, var det skollov denna dag och min mamma kokade chokladdryck som hälldes upp i termos, samt hembakad råglimpa med ost, som packades ned i ryggsäck. Det var utflykt med skidåkning på gång. Pulka medtogs och en friluftsdag upp på ett berg, med härliga kilometervis långa backar. Eld gjordes upp och medföljande mammor, barn och syskon, samlades vid elden och grillade korv, åt våra mackor med choklad, fick en semla som efterrätt. Mätta och belåtna, kunde fortsätta en stund till med vårt åkande av skidor, tills ropen hördes att vi skulle åka hem… Härliga minnen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.