Positivt ändå….

Min man säger att jag nördat in på Corona, ja det kanske är så? Men i min självvalda isolering, följer jag informationen från många olika håll, så jag försöker att vara källkritisk, kolla vem som egentligen säger vad? Hur trovärdig är verkligen källan? Jättesvårt att dessemellan försöka använda sin egen klokskap, utan att falla i någon slags panikartad grop som jag inte kommer ur?
Själv tror jag på den fria människans val, om vi får rätt information vill säga. Så himla svårt att nå fram i detta mediabrus/vrål som nu skapats av alla på vår planet, verkar det som? Numera är det även godtyckliga experter som tycker att 1-2% dödlighet är ingenting att tala om och nästintill skrattar åt oss alla andra som tar detta på allvar. De tror det är en konspiration, att Folkhälsomyndigheten hajpar, Regering vet inte bättre och att massmedia är de största vinnarna på sensationsnyheterna. De jämför virussjukdomarnas olika dödstal i procent och ojjar sig med lätt ironi (snällt sagt) över allt om Coronavirusets farlighet..

Att sedan det här med att enligt beräknade modeller i värsta scenario är 50% av befolkningen blir smittade och 1-2% (eller mer min kommentar) blir troligtvis döda, är det nog inget de tänker på? Om det sker? 1-2% av 4,5 milj insjuknade är 45000-90000 MÄNNISKOR som riskerar detta..

Dessutom beräknas många som insjuknar kräva vård vid något tillfälle.

SOLIDARITET!
Skydda vårdpersonal!
Skydda de äldre från 70 år och riskgrupperna!

Tvätta händerna! Håll avstånd. Undvik sociala kontakter i onödan.
Stanna hemma om du har förkylningssymtom!

Sverige på rätt väg?

Hittade denna tillväxtkurva från den 18 mars 2020, kändes faktiskt befriande att se att kurvan planar ut.. Hoppas att vi alla håller ut och att geografin i vårt land gör det besvärligt för viruset att förflytta sig, mellan oss människor.


KLICKA på bilden FÖR MER INFO…

För den som vill ha extra koll på läget i nutid…
Coronavirus COVID-19 Global Cases by the Center for Systems Science and Engineering

Längtar efter våren……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.