Ny hobby, vilken lycka

Idag har jag fått en ny ny hobby. Beställde en stickmaskin på Amazon, (som jag nämnt tidigare), under februari månad.

Studerat på internet, läst, tittat på bilder, stickbesktrivningar och givetvis på fantastiska Youtube.

Hobbyrum?

Så kom då denna stickmaskin, en Addi Express Kingsize Knitting Machine. Tittade på kartongen, i ca en veckas tid, sedan, med min mans hjälp, monterades den på köksbordet i matsalen. Tänkte att det får bli mitt hobbyrum tillsvidare. Vi får äta i Tv-rummet.

Vi resonerade om det, och det är trevligt med sällskap på samma våning , även om jag belamrar med massa saker. Min man var rädd att han inte skulle se till mig alls om jag byter till något av våra rum på ovanvåningen.
Kanske, han känner mig bättre än vad jag gör själv? (LOL).

Jag har även dator och fröer framme, är inte riktigt nöjd med det, men ordning tänker jag kommer allt eftersom?

Kreativ spark?

Egentligen alltid tyckt om att göra saker, men låtit min ohälsa, mer eller mindre begränsa mig. Denna lilla stickmaskin, känns som en spark i arslet, riktigt känner hur endorfinerna kickas igång, ha ha.

Den är både lätt och svår. Går enkelt att lära sig grunderna, Sedan finns det hur mycket som helst att lära sig.. Tekniker för att få nya mönster, kantning med diverse virkning eller stickning för hand. Hur man gör sina egna mönster, läser mönster via färdiga mått, mm.

Addi express, är för mig tillräckligt utmanande för att hålla intresset kvar. Jag har svårt för att göra någonting halvhjärtat. Denna hobby rekommenderar jag verkligen..

Ringar på vattnet..

Jag tror att allt börjar i det lilla, hos en själv.
Att följa sitt hjärta i stort och smått är jätteviktigt. Tänker, är jag, nöjd och glad, smittar det till mina nära och kära, som i sin tur piggar upp sin omgivning, dvs en feelgoodkänsla som sprids som ringar på vattnet.

Då är det närmre till en omvärld som blir positiv och i förlängningen ett mjukare, hänsynsfullare samhälle.

Ringar på vattnet
Glädje sprider sig som ringarna på vattnet..