Kallt ute, kallt inne..

Vaknade i morse av att det var kallt, 14 grader i huset dessutom inget varmvatten! Vi har en luft-vattenvärmepump från CTC som vi investerat mycket pengar i, inför framtiden. Men tekniken har sitt pris, då vi har en vedpanna som är manuell, och värmepumpen digital. så larmar den med siffror och stänger av. , då vedpannans system inte funkar till fullo. Och vi/jag får vara detektiver då värmepumpen, är så avancerat att installatören, hänvisar till CTC Support, som bara har öppet vissa dagar o vissa tider. Nu har vi snart bytt ut alla delar, som vi tror vedpannan, kan ha fel på?

Dessutom har denna värmepump en backup, då systemet stängs ner, så inte värmesystemet ska frysa, dvs elpatroner går igång. Innebär i nuläget då vi eldar, så stängs systemet, ner och elpatroner går igång, huset blir nedkylt och elen går på högvarv då vedpannan stannat, och värmeppumpen går igång, för att värma upp huset igen. Känns sisådär…

Läsa guider och följa kopparrör.

Stod i pannrummet i över en timme, kollade i taket, hur alla kopparrör är dragna, tittade på cirkulationspumpar, vedpannans, funktioner, bla laddomat 21, Värmepumpens display och dess instruktionsbok. Blev helt snurrig. Kände på alla rör än en gång, hittade hur långt värmen gick, slog på en cirkulationspump, lätt förstås. (ha,ha). Nu funkar det! Tänk DET stod inte i någon bruksanvisning. Klappar mig på axeln..

Värmen sprider sig i huset
Tacksam, värmen sprider sig i huset..

Delad glädje dubbel glädje

När min man kom hem så blev han glatt överraskad! Plötsligt fungerar värmesystemet igen, (fastän inte alla delar på vedpannan är 100%, ännu).
Värmen sprider sig i huset igen, känslan av att ha övervunnit en apparat är enbart ren skär glädje. Livsandarna vaknar igen, vi firade med kaffe och årets sista semlor..


Försök och misslyckas,
men misslyckas inte att försöka

Steven Kaggva

Problemlösning ett intresse.

Tacksam för att min uppväxt och mina gener gjort mig till den jag är.
En grundtrygghet som gett mig, tillåtelse att lösa problem då de finns. även dem som inte är inom min kompetens. Jag går igång på svårigheter, speciellt de omöjliga. Finns nackdelar med detta intresse för problemlösning, också, men just idag, så är det enbart att hålla till godo med det sidan av mig…(ler åt mig själv, ironi)n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.