För lite utrymme, eller för många saker?

Vet inte riktigt hur andra människor har det, i sina förråd, bokhyllor skåp mm? I princip, slängs ingenting, här hemma. eftersom vår uppfostran säger det, ”Inget ska förfaras” sas det under vår uppväxt, betyder, inget får gå till spillo. Ett uttryck som funnits med under lång tid. (Kan läsas bibeln Johannesevangeliet). Något av ett rättesnöre även då?

universum

”Inget ska förfaras”

Johannes 6:12

En ekonomisk livsstil

I hela mitt vuxna liv har dessa grundregler genomsyrat mig inom de flesta områden. Det här med att äta upp det gamla brödet innan man får äta det nya färska. Vad konstigt det kändes att bryta det mönstret, att godkänna att det är tillåtet.. (ha,ha, ler av tanken) . Färga slitna kläder. lappa och laga. Inte kasta även om det är för stort eller för litet. Får tacka en väninna för hjälpen att kasta kläder, som ej kunde användas. ca 20 års kläder.. Jätteskönt att lära sig den läxan. Så nu när den nya trenden med hållbart tänk, second hand, laga o lappa, loppis mm. Är redan där, men istället för att säga att jag gjort det för miljön, ska jag ärligt erkänna att det är ett fantastiskt bra verktyg att spara pengar

Spara till sämre tider..

Detta sparande gäller även vid anskaffning av mat, har egen grönsaksodling, samlar fröer, producerar jord (Bokashi), gör krukor av olika tetra-förpackningar, marktäckning med tidningar,wellpapp.
Saftar, syltar, samt torkar, fryser in, konserverar och mjölksyrar egenodlade grönsaker på hösten.
Stora inköp av ekokött, av benen, gör vi storkok av köttsoppa och buljong. Något av en hamstring, allt för att spara inför sämre tider? Är det kanske en gammal gen från forntiden som också gör sig gällande ( Ler)

Översvämning av papper

Nu har vi kommit till att sortera papper, information från hobbies, räkningspärmar sedan minst 10 år tillbaka, instruktionsböcker, anteckningsblock, gamla inaktuella studieböcker, intressanta(?) tidningar mm. Så tråkigt, har lämnat uppdraget för en stund, är nu kaos på vår övervåning, helt sjukt ointressant. Intalar mig att det blir bättre, sen, då var sak har sin plats. Tycker det är stressande att ha för mycket intryck. På önskelistan, är det färre, sök och finntimmar, där vi får lägga mindre energi, på oväsentligheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.