Ordning vs kaos

Inte som alla andra?

Jag har alltid haft , typ tusen tankar och idéer samtidigt som jag ska försöka ha ett normalt vardagsliv. Möjligen förekommer det någon bokstavsdiagnos, om jag nu fritt ska gissa? Har i hela mitt liv trott att surret i mitt huvud, är likadant för alla?Men har förstått att det inte riktigt är så.. Fördelen är att det aldrig blir tråkigt med mig själv, (ha, ha) nackdelen är att det ofta blir svårt att fokusera.

Mina tankar är ofta ett virrvarr av idéer som det kan bli svårt att rodda bland och komma ihåg, inte ens min omgivning hänger med, alla gånger (ler)….

Kaos

Mitt kaosartade huvud blev till en smärre orkan 2013 då min första stroke kom. Ingen reda på torpet alls, om jag tidigare någon misstänkt någon funktionsstörning, så kan jag se idag att den blommade ut, där och då. Att få till ett avslut på mina dagliga projekt, om jag ens påbörjade dem. Tankarna rusade i 180 blås, men hann inte ikapp dem, alls..

Ordning

Från början tyckte jag det kändes löjligt, att utforma ett schema för vardagen, från morgon till kväll. När jag ska kliva upp, ta mediciner, äta mina 3 mål om dagen, planera för när och hur de ska göras, Vila, promenad med hunden, egen tid samt klara av att sköta mig själv o hushållet då min man är borta på jobb… Med hjälp av strokeenheten, fick jag nycklar till att få ett lugnare liv. Tack vare dessa underbara människor på strokeenheten, så fick jag den hjälp jag behövde..

Planering idag?

Ja, hur går det med den? Efter en tung period i mitt liv, då jag inte orkade planera något alls, så vaknade jag en dag upp till en kaosartad tillvaro. Kände att nu var det dags att få ordning igen…Denna gång har jag tagit hjälp av min smartphone och dess appar. Vad enkelt det blev.. Kruxet är att veta vad man vill ha för tjänst.. Finns tack o lov många gratisappar att prova, innan eventuellt köp.

  • Wunderlist – Daglig planering, projekt o kom ihåg, kan delas med familjen. Mycket bra vid handling och menyer.
  • Medisafe – Ett fantastiskt hjälpmedel för att ta sina mediciner dagligen, går att skicka påminnelse även inom familjen..
  • Google Kalender Denna Widget har jag fastnat för, men man måste ha ett Googlekonto och bör logga in från dator, första gången man gör sin kalender, praktiskt att dela arbetsscheman med någon, viktiga möten mm.. Använder den även för mitt dagliga grundschema…
  • Gmail Kanske någon tycker är konstigt att denna hamnade på min bra- att-ha-appar? Använder den med etiketter för att märka viktiga brev och epost-fakturor, om de är betalda el ej, skrivit ut, mm
  • Asana En app för sig själv el gemensamt projekt, för lite mer avancerade funktioner, exempelvis renoveringar, el även i mitt bloggande kan jag nyttja den.. Man kan dela upp i delmål.
  • Reminder To do list, hittar inte den jag har, men kollade, denna finns med Widget, vilket är för mig en förutsättning, Där skriver jag ner det som jag tycker är extra viktigt att komma ihåg, eller som en extra anteckning när jag inte har tid el ork. Syns direkt i mobilen, och går att få påminnelse via aviseringar o ljud…

Kaos eller kreativ?

Tänker att skillnaden mellan att vara kreativ eller hamna i kaos och inget få gjort är hårfin.. Ju mer tråkiga appar o hjälpmedel jag har, dvs ordning, så så ger det mer utrymme min kreativitet, hoppas lära mig planera ännu bättre, så kanske jag törs släppa min inre spärr? Och orka fortsätta med mitt bloggande och skrivande som jag tycker är så himla roligt..

Utan ordning blir mina idéer lagda på hyllan….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.