Microstress

Ändra rutiner

Under en lång tid har jag mer el mindre fått lära om gamla saker jag glömt, ( efter stroke) , fått ändra rutiner i vardagen, med schema för att försöka klara rutiner som exempelvis äta regelbundet. Men tröttheten har varit svår att bemästra. Den har varit fysisk, mentalt och själsligt.

Började söka lugnet, hittade meditation på Youtube av Kim Nilsson, som passade mig klockrent, just då. (Idag väljer jag andra former av avslappning. ) Men det hjälpte mig ändå inte riktigt.

Lätt att gå vilse i Mediabruset.

Mediabrus

Började må dåligt av nyheter, svårt med ljud och ljus. Ramlade över Raymond Ahlgren och hans Youtube avsnitt ”Microstress”. ( se klipp nedan)Mycket intressant, handlar om hur hjärnan fungerar, när det gäller projekt och hur multitasking, påverkar vårt sinne av ex mobilens alla aviseringar o ljud.

Idag matas vi med information från media i olika former. Ju mer spektakulärt ju bättre, verkar det som? Dessutom blir det svårare att veta på sociala medier, vad som är sanningen el ej? Källan bakom orden, bör alltid granskas, vad som är sant, el ej, den som skriker högst och väljer sina ord, blir som en ulv i fårakläder. Ofta stryker det positiva, empatiska och humana bort i allt mediabrus. Sensation, negativ och hemska nyheter verkar gå före?

Välja lugnet.

Jag väljer lugnet, så nu är mobilen är rensad på ljud från aviseringar, appar från, rödmarkerade olästa meddelanden, blockerar popup-fönsteroch telefonförsäljare. Tar bort att när jag följer vissa inlägg, på Facebook, då det blir för mycket. Försöker att begränsa planlös tid på sociala medier. Ibland går det, ibland inte.

Ser på nyheter på Tv ca 1 gånger i veckan. Följer däremot tidningar, väljer vilken typ av nyheter som intresserar mig. Försöker att begränsa planlöst tid på sociala medier. Ibland går det ibland inte.

Allt detta sammantaget. Jag väljer bort negativ energi, i de lägen jag kan kontrollera. Så nu har min inre röst börjat göra sig hörd,orkar lyssna på mig själv. Jag finns, jag är..

Jag väljer glädje till livet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.